vineri, 19 noiembrie 2010

Welcome to the fuckin England

Deci, Anglia, prima impresie. De căcat, adică. Mariottu pulii mele îmi cere să le plătesc în avans pe perioada rezervată, că așa are ei regulile. Ca să fie treaba și mai bună, cardu nu-mi merge. Ergo, stau în lobby și-aștept să vină musiu colegu, poate el e mai calm.


Internet? Da, clar. Moca? Pula. McDonaldz, KFC, Pizza Hut, Burger King și oricine mai vreți voi, n-are deloc net. Vorba aia, cine vrea, să-și bage acas. Starbucksu are net, da contra cost. Și nu e deloc ieftin. Iar mușteriii mei de la Mariottu pulii mele, îl dau cu minim 6 lire ora. Pe calculatoru' lor, evident. Au și în cameră, normal, dar wired. Care cică-ți cere cardu de credit ca să-l accesezi. A încercat colegu. N-a reușit să ajungă la partea unde-i cere cardu. Așa că a sunat la relațiile cu clienții, la numărul afișat pe modem. O nimica toată, 3 lire minutu.
Welcome to fuckin' England.

LE: până la urmă, am reușit să găsesc un bar/restaurant/sală de jocuri cu net gratuit. Relativ aproape de hotel, la doar juma de kilometru. Și da, până la urmă am reușit să plătesc și hotelu. O nimica toată, 1000 lire pe 2 săptămâni. Prețuri preferențiale, nu așa, ca pentru clienți de bază. Aproape la jumate față de normal.

LE2: baru respectiv, cu net, deja a devenit alegerea mea. Nu preferată, unica. Și-au și bere la draft. Nu e chiar ieftină, că doar vorbim de Anglia, iar 3 lire halba numai ieftină nu e, dar e unul din puținele (deocamdată singuru') care au și net și bere la draft. Dar după câte-am pătimit cu netu, parcă 3 lire și o perioadă între juma de oră și-o oră de net, nu e chiar așa mult...

6 comentarii:

Ardeleanu spunea...

vorba aia...,,scump,domne,scump---dincolo era mai ieftin".Tu nu sti ca zgarcitii astia si la 112 dau bip?te salut si nervi putini.

Crista spunea...

Pai ce sa-ti spun, nu-ti plac preturile de la Mariott, nu sta la Mariott, sunt si hoteluri mai ieftine prin Anglia.... Iar 3 lire berea este cam norma. Depinzand de unde anume esti in Anglia poate scadea la 2.50. A, si nu exista nici un helpline la 3 lire minutu' (poate doar daca suni de pe numar strain), sunt maxim 45p.

Oricum, daca nu esti genul de om deschis catre experiente si catre a cunoaste oameni noi si diferiti (ceea ce se pare ca nu esti), pregateste-te pentru muuuuulte socuri culturale.

Mika spunea...

Domnul, nu numai Marriot face faze cu plata in avans, eu am avut aceeasi experienta cu NH (sunt preferatele mele). Numai ca m-am isterizat si le-am zis ca platesc la check-out ca fac parte dintr-o companie dupa care au alergat cu limba scoasa sa le devina client bla bla si ca vreau sa vorbesc cu manageru'! Si a venit una sa ma abureasca si io nu si nu: vreau sa vorbesc cu manageru'. NOW! Si am vorbit si am primit si complementary sweets ca sa ma calmez...oricum de rahat, hotelu' ma-sii de 4****
Puteai sa gasesti si tu o englezoaica urata (pleonasm, stiu) sa o farmeci si sa te inviti la ea acasa pentru o conectare...la net :P

Teuton spunea...

crista, daca clientu a pus la dispozitie cazarea, c-o deconteaza el, ce sa faci...? berea la 3 lire e un pret normal, cel putin p-aci prin kent.
daca nici io nu-s deschis la alte culturi... da asta nu inseamna ca trebe sa-mi si placa, stii?



miko, daca tu crezi ca dupa 10-14 ore in santier, in noroi si frig de nici nu reusesti sa ai o pisare normala pe motiv de negasire a obiectului, mai esti in stare sa vii "acas" sa-ti platesti chiria pe ziua in curs, unei englezoaice urate, care te intampina cu "cheers, mate!" cand intri pe usa, cre c-ai cam gresit musteriu...

Mika spunea...

Hai, domnu', ca fu o gluma ;) Buey, da' objectu' ala asa de...negasibil ie? Intreb si io, nu dau cu paru' :)

Ah, si "englezoaica urata" e pleonasm, nu te-a invatat tovarasa?

Teuton spunea...

miko, obectu ala ai fi uimita sa vezi ce greu de gasit e cand iti tremura mainile de frig. si daca mai porti si manusi, devine chiar o mare realizare...

spre surprinderea mea, englezoaica average nu e chiar asa repugnabila pe cat ma asteptam. mai ales cand, in ciuda p... ardon, a frigului, umbla numa in niste fuste care coboara doar cateva grade mai jos de linia frontului. banuiesc ca p-acolo, principala atractie masculina e pintu de bere.
si feminina, as a matter of fact...