joi, 17 septembrie 2009

Naşterea unui vis

De fapt, mai mult a unei obsesii. Nu ştiu exact cât timp o să-mi ia până reuşesc s-o fac, eu estimez undeva la 2-3 ani. Timp în care să mă pot pregăti, atât logistic, cât şi financiar şi spiritual. La ce mă refer? Mongolia, bine-nţeles.
Toată povestea asta a început uşurel, odată cu The Horse Boy. Impresionant. Şi povestea care e subiectul acelui documentar, şi toată ideea aia care răzbate din el.
Apoi a urmat băietu’ ăsta d-aci, care m-a lăsat pardaf, şi cu un puternic sentiment de invidie.
Aşa că, dragii moşului, tocmai ce-am demarat operaţiunea Ginghis: urmează să plec şi eu în Mongolia. Pentru început, lista de priorităţi începe cu maşina. E frumos cu motoru’, dar prefer să-mi iau un munte de accesorii după mine. Numai sculele de pozat cred că mi-ar fi ocupat jumate din spaţiul aferent bagajelor. Şi-n plus, cu tancu’ chiar poţi dormi aproape oriunde, şi merge lejer şi pe ploaie.
Apoi, experienţă de şofat pe drumuri unde de fapt nu-s drumuri. Şi tot aşa, unul câte unul, voi bifa toată check lista şi Mongolia scrie pe mine. Promit să aduc înapoi poze marfă.
Revin pe parcursul acestor ani cu mai multe amănunte.

2 comentarii:

Sake spunea...

m-as cam baga si eu la o calatorie prin Asia: Mongolia, China, India, Nepal si poate chiar prin taigaua siberiana (vara desigur:)) :)
dar pentru asta mi-ar trebui fonduri multe si timp si mai mult.
Dar iti tin pumnii, macar tu sa ajungi pe acolo! :)

Teuton spunea...

vezi tu, sake, banii vin si se duc. in cazul meu pot spune ca problema principala o sa fie timpul, pentru ca estimez undeva la 2 luni toata povestea asta. si daca n-o sa-mi pot lua atata concediu de la serviciu... o sa-mi para rau dupa el. banii... sa traim pana atunci, ca s-or gasi solutii! si nu, stai linistit, ca nu scot petrol din curtea casei unde stau cu chirie :D
in alta ordine de idei, mie mi-ar fi placut sa ajung pe la mongoli iarna. nu de alta, dar iarna vaneaza. lupi. cu soimi/vulturi. asta chiar ar fi ceva de vazut. dar cred ca-mi cam iau gandul de la planul asta hivernal...
oricum, mersi mult de urari.