luni, 23 august 2010

Viena. Adică nu, Austria.

E luni şi n-am chef să aberez cum fac de obicei. Aşa că n-o să spun despre Viena decât atât:

Româna e a patra limbă vorbită (după germană, limbile asiatice şi engleză). Turnul Stephansdom-ului e un jaf la drumul mare – te pune să plăteşti 3 euro jumate ca să urci o juma de oră pe scările alea întortocheate şi când ajungi sus, rupt de oboseală şi sete, să cumperi la suprapreţ toate cele. Şi nici măcar nu e deschis până sus. Iar ce vezi de-acolo nu merită nici pe departe 3 euro jumate de căciulă.

Ah, da, şi mare grijă pe unde vă lăsaţi maşina. A mea a stat într-o zonă unde în weekend nu era interzisă parcarea, şi totuşi m-am trezit cu o hârtiuţă de 21 euro în parbriz. Să vedem dacă ştiu unde să mă găsească… Mai amuzant ar fi fost să ne ridice maşina cât timp noi dormeam înăuntru.

În schimb, Austria e mişto. Mişto rău, nu aşa. Unele din cele ce urmează sunt creaţia nevestii. Ghici ciupercă care.






6 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place cum scrii.Te-am descoperit de vreo 3 zile.Eu sunt prin Germania.Am vizitat si eu Viena.E frumos,intradevar.Distractie faina si timp bun sa aveti

Teuton spunea...

mersi de aprecieri. dar te inseli: n-am vrut sa par intransigent sau chitros, dar viena pe zi nu mi-a facut o impresie prea buna. ma rog, nu orasul in sine, cat multimea de turisti. mai ales romanii care in stephansdom erau crestinii lu dumniezo, iar afar erau ... hai sa le zicem, oameni normali ;)
in schimb, viena la 4 dimineata arata bestial.
mai treci p-aci. mai ne plimbam, mai pozam, mai o cioaca, ceva... ne simtem bine ;)

Ardeleanu spunea...

Multumesc de invitatie.O sa trec p-aci pe la tine,destul de des.Nu sunt multi cei carora le urmaresc postarile.La noi e o vorba: unde oamenii nu-mi plac/nici in casa nu ma bag.Deci...la tine o sa mai bat la usa.te saluta cu respect Ardeleanul Anonim

Teuton spunea...

no, apai daca ardelean mi-esti, usa blogului ti-e deschisa cu atat mai mult. si poate-om bea si-o bere prin germania, daca ne nimerim prin acelasi burg. nemteasca, nu-ncape vorba.

Anonim spunea...

Pe Mariahilfe (zona de shopping) prima limba e rusa mai ales daca te nimeresti in weekend. Iar preturile sunt scrise uneori si in lei adica RON.

Teuton spunea...

nu contest. si nici nu ma mira :))