miercuri, 4 februarie 2009

Glume proaste cu arabi

Ce zice un palestinian intr-un autobuz plin cu evrei?
- Toata lumea, toata lumea sare-acum cu mineeee!

Eh, asta e vechi. Si totusi ma amuza la fel de mult. Sunt tare curios ce-ar zice Mohammed (in curand se va vedea cine e) cand i-oi zice poanta asta…
De fapt, altundeva voiam sa ajung. Mi-a povestit un prieten de o intamplare intr-o shawarmarie din Bucuresti d’am ras cu lacrimi.
Se facea ca pretenu’ asta al meu, cu un var d’al lui (pe care intamplator il stiu si eu), erau prin Bucuresti. Parca mai era si pretena lu’ varu’ cu ei, nu mai tin minte exact. Si dintr-un motiv sau altu’,
- Hai sa mergem sa mancam o shawarma.
- Hai.
Se urca in masina si la drum. Ajung la bodega, intra, se aseaza la o masa, si se uita dupa garçon sa vina sa-i intrebe de sanatate. Si nah, venind de afara, inauntru cald, isi dau hainele jos.
In momentul in care au intrat ei in asa-zisul local, intruntru erau asa:
Doua bucati bucatari plictisiti, care se jucau cu sabiile alea cu care taie carnea – arabi
Una bucata patron plictisit, care statea undeva la o masa, fuma ca turcii (turcii si arabii sunt inruditi, nu?) – mai trebuie sa mentionez? Arab
Cativa clienti – tot de sorginte araba
Acum, inainte de-a merge mai departe cu povestea, se impune o mica mentiune: varu’ e o figura, cum sa zic… Ii stii pe actorii care-i joaca pe studentii de la universitatile de prestigiu, studentii aia model? Draguti, cu zambet perfect, slabuti, imbracati intotdeauna impecabil… cam asta e imaginea lu’ varu’.
Ei bine, cand si-a dat geaca jos si a ramas in tricou, toate privirile tuturor celor din shawarmarie s-au infipt in el.
Bucatarii s-au oprit din invartit cutitoaiele alea si se holbau la el.
Patronul devenise brusc interesat de situatie si statea cu gura cascata iar scrumul incepuse sa-i pice din tigara.
Clientii se oprisera din mancat/discutat/orice faceau ei in clipa anterioara si se holbau si ei la varu’.
Dar momentul de soc n-a durat decat cateva clipe. Pentru ca imediat dupa, bucatarii au inceput sa-si agite pe sub tejghea cutitele, incercand sa le ascuta, patronul a lasat-o dreacului de tigara si-a pus mana pe telefon, iar clientii incepusera sa termine de inghitit ce-aveau in gura si sa caute orice obiect care-ar fi putut provoca daune majore.
In timpul asta, varu statea tolanit pe o canapea/scaun sau ce obiect de mobilier aveau aia inauntru. Era plictisit si nu voia decat sa manance. Mancare, nu altceva…
Aproape imediat dupa schimbarile petrecute cu personajele din shawarmarie, pretenu’ meu se holbeaza la varu’ si vede si el care era problema. Se da putin mai aproape de el, si cu coltul gurii ii sopteste tandru:
- Cred c-ar fi mai bine sa-ti iei haina pe tine....
- .... cine, mah, io?! N-o iau, bah, ca e cald aici!
- Macar stai si tu altfel, nu te mai tolani p-aci… Si ia-ti odata haina aia pe tine!
- Bah, da’ ce te-a apucat cu haina aia?!
- In plm, suntem intr-o shawarmarie a vrunui sirian/palestinian/libanez sau dracu’ mai stie ce, e plin de arabi aici, si tu vii cu un tricou pe care scrie “Israeli Defense Forces”! Si te mai si dai mare cu el!
- Pai da normal ca ma dau mare, e adus direct din Israel, cand au fost ai mei si-au vizi...
- Taci dracului din gura si asteapta-ma la masina!
- Cum bah, sa ies sa te astept, pai ce io n-am...
In secunda urmatoare, varu’ era luat pe sus de o aripa si dus la masina. Acolo i s-a explicat mai pe indelete cum sta treaba cu arabii si evreii si dragostea cea mare dintre ei. Oarecum a inteles. Mai ales ca din prag ii urmarea patronul si inca unul sau doi arabeti, ciripind la telefoane in limba lor.
Pana la urma, a intrat pretenu’ asta si-a dat comanda. Cat timp i-au pregatit aia mancarea, s-au plimbat. Cu masina.
Cand a venit sa ia mancarea, a intrat din nou singur. A platit si-a plecat.
Masina ramasese cu motorul mergand.
Nu de alta, dar se stie ca arabii sunt niste persoane joviale, cu un simt al umorului accentuat si care savureaza o gluma buna. Mai ales cand e vorba despre evrei.

Daca ti-a placut, da-mi un vot.

Niciun comentariu: