joi, 5 martie 2009

Gata cu voturile!

După ce atâta amar de vreme plebea a vrut să aibă şi ea drept de vot, aşişderea nobilimii, eu nu mai vreau voturi. Pe blogoree, that is. De ce? Păi: în primul rând, nu-mi trebuie mulţi şi – proşti era să zic, dar e un cuvânt urât şi nerealist – nestatornici. Ori, lumea citeşte articolele care au de obicei multe voturi pozitive. Sunt puţini cei care sunt curioşi să vadă de ce un post are multe voturi negative. Şi sunt şi mai puţini cei cărora nu le e frică să fie primii care evaluează un post. Aşa că, gudbai cerut voturi. Oricum clasamentul nu e relevant, din punctul meu de vedere. În continuare, blogoree va rămâne doar un mijloc de marketing, de publicitate a ceea ce-mi mai bese mintea. Evident, cine vrea să facă o apreciere obiectivă – sau subiectivă, atunci şi acolo unde e cazul – îşi poate folosi aceast drept. Eu unul nu mai cer voturi la sfârşitul articolelor.
Şi asta mai ales după ce un articol publicat pe blogoree, care în decursul celor câteva ore de existenţă pe site-ul amintit, reuşise un scor de +2 sau +3, a dispărut subit. N-am primit nici o explicaţie de la admini. Atunci le-am trimis eu un mail în care îi întrebam pe cel mai neutru ton cu putinţă, pe ce motiv a dispărut postul respectiv de pe situl blogoree. În momentul de faţă au trecut 14 ore (and counting) fără nici un răspuns.
Cum zicea cineva, decât o turmă de făţarnici, ipocriţi şi pupincurişti, prefer 2-3 oameni cu care să pot discuta în contradictoriu, dar elevat, cu argumente şi cu repectul cuvenit. Grămada mea cu nisip, regulile mele. Cine vrea să vină să se joace cu mine şi cu jucăriile mele, le respectă.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt unul dintre "putinii" care incearca sa citeasca articole pe blogoree. Le sar doar pe cele din domenii care nu ma atrag sau ale unor useri care stiu ca nu scriu bine si nu vreau sa-mi pierd timpul.

Revenind la subiect: in 3 paragrafe am gasit 10 chestii de care puteam sa ma leg. Dar nu are rost. Stii de ce?
Ma amuza oamenii care se plang ca nu sunt bagati in seama, cand, de fapt, ei nu se implica. Sa iti explic despre ce-i vorba: ai 25 de articole adaugate si 29 de voturi. Asta inseamna ca ai votat doar 4 articole care nu-ti apartin. Ipocrizie cat cuprinde.

Are you for real?!

Anonim spunea...

Pai problema cu articolul pe care l-ai pus si ti-a fost sters, este ca nici nu putea fi considerat articol. Era pur si simplu un dialog. Nu mi s-a parut nici amuzant.
Acum problema cu voturile este ca sunt mai multi care se uita la cine a scris articolul si imping un plus sau un minus fara sa citeasca. Nu are cum sa nu existe celebrul "hai gigele, intra si tu acolo si da si mie un plus". Asa practica majoritatea. Eu n-am pus niciodata link catre blogoree la articolele mele pentru ca este destul de greoi sistemul de vot si majoritatea pe care ii stiu ca-mi viziteaza blogul nu au chef sa isi faca cont pe blogoree.

Anonim spunea...

@ Catalin
"putinii" -- ok, incercarea de a iti exprima apartenenta la un grup care se pare ca e numeros :). Foarte frumos!
"stiu ca nu scriu bine" -- critic literar. wow! imi creste respectul. Nu de alta dar sunt "articole"! Chiar iti iei in serios munca de cititor-critic. Bravo!
"nu vreau sa-mi pierd timpul" na ca ai dat cu batul in balta! Pai cam asta faci musiu. Si pe al tau si pe al nostru.
"puteam sa ma leg. Dar nu are rost. Stii de ce?" De ce nu ne spui si noua?? suntem prea prosti pentru circumvolutiunile d-voastra?
Si nu, nu ai raspuns in paragraful urmator, doar ti-ai aratat frustrarea (nu amuzamentul).
Eu cred (prezumtia de nevinovatie) ca domnu teuton e mai mult decat corect si nu si-a votat singur "articolele" (ca asa vrei sa le numesti). Ce dovezi ai ca e ipocrit si ca a votat doar 4 articole? Poate doar alea 29(nu 4) meritau votate. Esti suparat ca nu te-a votat???

Anonim spunea...

@Decebal
"articol"?? Mai baiatule vezi ce scrie mai sus. Clar ca era un dialog sau de fapt: vorbim impreuna, ne intelegem separat. Daca omu numeste si el "articol" monstrele de viata cotidiana ce ai tu cu savoarea zilei? Nu iti place? nu mai intra!
Te-ai controlat la simtul umorului?? :))
Nu te ofusca! Daca imi raspunzi e grav! ti-a disparut si ultima urma. Eu zic sa imprumuti de la cineva. Decizia e a TA!
Imi place de tine, esti sincer si astpti aprecierea lumii, apreciere pe care o meriti cu desavarsire! Bravo! Ai cuvinte de lauda de la mine! Ia vezi... am incazit macar un element de la caloriferul de langa tine?

Anonim spunea...

Anonim.. ce-ai?
1. Ma refeream la articolele care nu-s inca promovate pe prima pagina inca. Multi nici nu au auzit de pagina "Upcoming scoops".
2. Cand am afirmat ca-s critic literar? Daca am citit 4-5 articole puse de un user si n-au fost pe placul meu, nu ma mai obosesc sa le citesc pe urmatoarele.
3. ok, puteai sa te uiti la porn in loc sa lasi comentariul asta, tu ai facut alegerea asta
4. ?!
5. ba da. care frustrare? de ce vorbesti in necunostinta de cauza :)
6. uhm.. in momentul in care iti postezi un articol, se pune un vot automat. Trebuia sa te prinzi de asta.. e aritmetica simpla (29-25)
7. nu, evident. incercam
8. nu
9. Teuton, de unde l-ai gasit pe-asta? :P
10. Anonim, nu te obosi sa raspunzi. Nu am de gand sa mai revin. :)

Teuton spunea...

lol de cand isi aleg autorii cititorii?! pe vremea mea era invers... dar acum, cand toata lumea e cu susu'n jos, nu m-ar mira sa fie si viceversa...