joi, 5 martie 2009

The Last Templar - the real deal

Începutul e bestial. Până începe pizdis aia în pantofi cu toc cui să facă pe salvatorul omenirii, călare pe un cal al miliției metropolitane, luptându-se de la egal la egal cu niște bărbați, fără să mai pun la socoteală că înarmată cu un toiag episcopal, îl dă gata pe un nene înarmat cu o sabie, îmbrăcat în armură de luptă, într-o adevărată demonstrație de turnir modern.

Să mai adaug că un „arheolog” face o greșală de neiertat: marele Constantin n-a devenit creștin decât pe patul de moarte. Ce face foamea asta de marketing...

Crucea de pe ei e de fapt a Ospitalierilor, și la origine era neagră, pe care producătorii au făcut-o roșie. Templieră, frate.

Oameni care intră în forță și realizează un furt de proporții, clachează când află că Vaticanul nu va depune plângere împotriva lor?! Adică adversarii lor de secole. C’mon…

Cel puțin caii sunt bestiali!

Oameni care atârnă în ștreang și nu fac nimic să scape. Deci pe clipă ce trece, filmuăsta devine din ce în ce mai jignitor la inteligența unei persoane și adevărul istoric.

Lol ultimul templier real - nu se știe nimic în privința asta. Pentru că după proces – care, apropo, a avut loc în 1314 - cei care au reușit să fugă de idiotul de Filip (fuck the French. Again), s-au refugiat prin alte țări mai calde (Spania, Portugalia, Scoția șamd) și au devenit Masoni, Ospitalieri, cavaleri de Santiago și ce mai puteau deveni. Ze fuckin americanz reinventează istoria. La mai mare, gayz. Scuze, gays. Guys, asta am vrut să zîc.

În 1291 n-a căzut Ierusalimul, ci Acra. Ierusalimul era deja pierdut de creștini, încă din 1244.

Nu mai are sens să mai continui cu lista...

Deci dacă vreți să vedeți ceva cât se poate de real, vă recomand cu căldură Årn. Nu e cu mistere, nu e cu societăți mistico-oculto-religioase. E doar o poveste moralizatoare de dragoste – atunci când iubești cu adevărat, nici timpul, nici spațiul nu ți se pot pune în cale. E și o bucățică de istorie. În comparație,... da’ ce vorbesc eu aici prostii, nici măcar nu se poate face o comparație între ele.

Niciun comentariu: