marți, 24 februarie 2009

Românu' tot român...

Am nişte colegi care lucrează la un proiect din România. Şi azi au venit nişte ploieşteni să dea verdictul în cadrul FAT (Factory Acceptance Test). Cu alte cuvinte, să vadă ce s-a făcut cu proiectul până în stadiul aproape final în care e, să facă modificări dacă e cazul, în fine, got tha point. Nenii ăştia care au venit sunt pe la 50+, unu’ singur era pe la 40+, cel care vorbea engleza cu colegii mei.
Românaşii mei au fost aici de dimineaţă, pe la 8-8 juma. Când îşi ia lumea pauza de masă, adică în jur de 11-11 juma, vin doi băieţi care lucrează la proiect, colegi de-ai mei, la mine să mă întrebe ceva, şi printre altele îmi spun că s-a terminat FAT-ul, şi românaşii au plecat. La masă, nu? Nu. De tot. Păi unde plm au plecat? În Praga, să viziteze, să se plimbe... treaba lor. Au stat aici câteva ore, au zis că e totul ok, şi apoi... personal agenda. Doar au 5 zile alocate de la firmă pentru acest FAT! Şi de ce să se streseze cu el, când, vorba aia, pot să se ducă să viziteze?! Ce plm, doar plăteşte firma...
Partea proastă e alta. Pentru că etapa asta a fost făcută extrem de superficial şi în grabă, cei care vor merge în România să pună în funcţiune hardughia, vor avea parte de nişte momente foarte puţin plăcute când or să descopere că de fapt nu prea merge mare lucru, şi trebuiesc făcute o grămadă de modificări.
Vorba aia, de ce să lucreze românii 8 ore pe zi pe banii firmei, fără pic de distracţie, când pot să lucreze alţii 14 ore pe zi pe banii lor?!
Repet, ne merităm soarta...

4 comentarii:

Anonim spunea...

lol poate vii tu!!! ca si asa stii limba...
In alta rdine de idei... de ce ati luat proiectul daca sunteti superficiali??? Oamenii aia se bazeaza pe voi. Si DA toata lumea lucreaza pe'ncredere!!!

Teuton spunea...

LOL sigur nu vin.
Cred ca ai inteles gresit toata povestea. Sau n-am reusit eu sa ma exprim. Nenii aia au plecat c-asa au vrut ei. Toata lumea se astepta ca FAT-ul sa dureze vreo 3-4 zile, ca de obicei. Numai noi suntem mai cu mot...
Si vizavi de incredere, si eu as avea incredere ca vine altu sa faca curat dupa mine. Sau stai, nu despre increderea asta era vorba...?!

Anonim spunea...

De fapt e vorba ca daca te ka.. in mijlocul sufrageriei (e vb de sufrageria ta) vine de la primarie cineva sa faca curat dupa tine. Mishto asta cu "faca curat", NU?

Teuton spunea...

nici eu n-as fi putut s-o exprim mai bine.
mint. as fi putut. as fi folosit CACI. cu majuscule, cu font mare, bolduit, italic, cu rosu samd
:D